Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

NVIDIA 5200

Posted by elpiloto 
NVIDIA 5200
October 31, 2009 11:04PM
i have the same problem, (im testing 1.9.51 on an athlon 2.2 1gb ram, wifi atheros, and a video board MSI 5200) i choose the desire resolution (1280x1024) but no way......the resolution stays in 640x480 with the nvidia new driver, same with 173, with the older ones, i could use 800x600 reso.
I tried to install the nvidia web site driver, but at the installation menu, at some point, it says that i need to recompile the nvidia-kernel or something like that (sorry im just a newbie on linux, i only had some experience with xubuntu).
I edited a bit the /etc/X11/xorg.conf, but nothing, any sugestions or something to guidme to a solution?

cheers
Hernan
Re: NVIDIA 5200
November 01, 2009 04:48AM
Try with nvidia-settings.All the nvidia users have it.
apt-get install nvidia-settings
.

Procesor Intel Ci3-2100 3.10Ghz,64bit,3MB BOX,
4GB RAM DDR3 1333mhz,
NVIDIA GeForce 210,1GB DDR3,PCI-E,
Linux user:#492560,E17-Ecomorph user.
"This is Linux land!In silent nights you can hear Windows machines rebooting!..."
[www.youtube.com] [stanca-ultimateeditionromania.blogspot.com]#
Re: NVIDIA 5200
November 01, 2009 02:11PM
i installed nvidia-settings, no way better resolutions than 640x480 not avaliable.......any suggestion?

cheers
Re: NVIDIA 5200
November 01, 2009 03:56PM
Hi elpiloto!

You wrote:" I edited a bit the xorg.conf"
What do you mean by editing it "a bit"?
How about posting your xorg.conf here? so anybody could read it.

emosmile


have fun!

Elive für Einsteiger: [sites.google.com]
Re: NVIDIA 5200
November 01, 2009 07:06PM
hi, i reinstalled 1.9.51 with 173 nvidia driver, situation is the same, here it is my xorg.conf

cheers

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "es,us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "nvidia"
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Monitor "Configured Monitor"
SubSection "Display"
Modes "1280x1024"
EndSubSection
DefaultDepth 24
EndSection

Section "Extensions"
Option "RANDR" "enable"
Option "RENDER" "enable"
Option "Composite" "enable"
EndSection

Section "dri"
Mode 0666
EndSection
Re: NVIDIA 5200
January 06, 2012 03:13PM
I have the same gpu, the only thing i had to do to get it working (ecomorph too!) is dowload latest nvidia drivers from nvidia website (290 version) install it as root and get done! I'm usin elive topaz and worked perfectly
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login