Welcome! Log In Create A New Profile

Advanced

Graphic defects on desktop

Posted by Evilly 
Graphic defects on desktop
September 05, 2009 06:07AM
Since upgrade to 1.9.42 I have on my desktop a black or a warped but unreadable mask for input root password e.g. for system setting software.

I can write the password blind and than the program starts normal.

My laptop Fujitsu Siemens Amilo A1630 has a ATI 9600 mobility graphic card with installed radeon driver.

What can I to solve the problem.

Thanks for help.

Evilly
Re: Graphic defects on desktop
September 08, 2009 10:34AM
After software updating today the problem above is solved but another is generated:

The screen after login appears normally, I see the complete desk with all shelfs and dock, but than it gets a black band (appr. 40% of the screen) on the bottom. In this area nothing is visible but the dock. But with the cursor I can select invisible shelfs and program window edges.

What happend?

Evilly
Re: Graphic defects on desktop
September 08, 2009 10:48AM
Hi Evilly , just a idea.
Why not install the version 1.9.43 , after from Synaptic(reload) install package "e17ecomorph" , restart session and select in Entrance "E17ecomorph".
Works for me pretty well.

Greetings:
Agust

Linux user # 461797
Elive user since 2006
Re: Graphic defects on desktop
September 08, 2009 11:10AM
It works - thank you.

Evilly
Re: Graphic defects on desktop
September 11, 2009 01:52AM
Some new words to my last answer.

It works now fine but sometimes xserver stopps. I only can restart X with Strg-Alt-Backspace. I don't know the reasons for this phenomena.

And Iceweasel cannot play 2Tube videos now. But flashplugin-nonfree is installed.

Can anybody help?
Re: Graphic defects on desktop
September 11, 2009 08:06AM
In case of X-stopp I think it is an Iceweasel problem. When X stopps the mouse cursor is visible and moveable.

After a new login and start of Iceweasel ist asks for new or restore session.
Re: Graphic defects on desktop
September 12, 2009 11:14PM
When I close an Iceweasel window and want to try to start it again than I have the phenomena described above.
Re: Graphic defects on desktop
September 13, 2009 03:23AM
Hi Evilly , because it does not install Firefox or Opera?.
Is just idea.

Greetings:
Agust

Linux user # 461797
Elive user since 2006
Re: Graphic defects on desktop
September 15, 2009 09:19AM
Firefox runs correct.

OK but now I want to edit the bar and application menu.

Does anybody know a Firefox 3.5 repository for Elive or Debian Lenny?

Evilly
Re: Graphic defects on desktop
September 15, 2009 10:55AM
Look here , first post , this in Spanish but it is easy to understand.

[forum.elivecd.org]

Greetings:
Agust

Linux user # 461797
Elive user since 2006
Re: Graphic defects on desktop
September 16, 2009 02:19AM
Thanks,

I found another link for managing E17 menus, available on [www.ghacks.net].

This is in English.

Evilly
Re: Graphic defects on desktop
September 16, 2009 04:43AM
HELP!

Today I did a software update.

And now I have the same problem described in my first post. The bottom screen area is black.

I cannot select e17ecomorph in entrance.

Evilly
Re: Graphic defects on desktop
September 17, 2009 07:52AM
Today I wanted to reinstall ecomorph.

So I deinstalled ecomorph at first.
Next step was installing ecomorph. But I found it not in the synaptic package list.
I tried to install e17-compiz. Also e17-compiz was not installable. In synaptic I got the error meassage
'e17-compiz depends on: ecomorph-17 but ist not installable'

What can I do?

Evilly
Re: Graphic defects on desktop
September 19, 2009 08:55AM
Go online with xchat to #elive channel, but try this first as root: apt-cache search ecomorph and see if you can use apt-get install right after.
Re: Graphic defects on desktop
September 21, 2009 12:23AM
Hi she_died,

until now i've never worked with xchat, so I did a system upgrade via installation cd.

Now the system runs without problems.

I get only a message that emodule eco/linux-gnu-i686-ver-pre-svn-04/module.so is not found in emodule directories. The system asks if I shell put off it or not.

Evilly
Re: Graphic defects on desktop
September 23, 2009 12:31AM
Evilly Wrote:
-------------------------------------------------------
> Hi she_died,
>
> until now i've never worked with xchat, so I did a
> system upgrade via installation cd.
>
> Now the system runs without problems.
>
> I get only a message that emodule
> eco/linux-gnu-i686-ver-pre-svn-04/module.so is not
> found in emodule directories. The system asks if I
> shell put off it or not.
>
> Evilly


I tried this using the method discribed above but with version 1.9.44 and after having an initial problem mounting dvd/cd and having to delete and recreate my user account everything works but I also get the
message that emodule eco/linux-gnu-i686-ver-pre-svn-04/module.so is not found.

The first time this happened I selected yes for the module not to be loaded and all hell broke loose. Ecomorph stopped working properly, the wobbly windows thing had a ghosting issue, and the system menu became very very slow to open. And I suspect this is why I some how could not mount anything.

Is there a way to stop this error message coming up without unloading the module?
Re: Graphic defects on desktop
September 27, 2009 09:56PM
After upgrade i cannot get into entrance monitor keep flickering fast for about 5 min then i can only get into terminal where i did a dmesg and found this:
API mismatch: the client has the version 185.18.36, but this kernel module has the version 185.18.14. Please make sure that this kernel module and all NVIDIA driver component have the same version.
is there a way i can fix this and get back into x
Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login