Welcome! Log In Create A New Profile
We moved to this Improved Forum!







Do not use this old forum, we MOVED to here!

Advanced

Splash screen not shown / scrambled @ shutdown / reboot

Posted by ChriguK 
This forum is currently read only. You can not log in or make any changes. This is a temporary situation.
Splash screen not shown / scrambled @ shutdown / reboot
May 15, 2010 07:46PM
When turning off or rebooting my laptop (Acer Travelmate 6004LCi with Intel 82852 855GM) the splash screen is corrupted or does not show at all. VGA is set to 791 (I also tried almost all other configurations), and testing by issuing command 'usplash -fb -fs -v &' works fine, i.e. the splash is shown in the framebuffer. I've been digging into this problem for the last two days - without success. Any suggestions would be more than welcome. - Cheers!
Update: Splash screen not shown / scrambled @ shutdown / reboot
May 15, 2010 11:00PM
Short update: the screen also freezes (but laptop shuts down) without splash (no settings in GRUB), and also without framebuffer (no vga setting in GRUB). By the way: I am using kernel version 2.6.31-elive-686. Many thanks!!!
Re: Splash screen not shown / scrambled @ shutdown / reboot
December 03, 2010 04:55AM
Hi

Similar problem here with my Thinkpad.
I've deleted the splash=silent entry in the boot option. Now the system boots and shutdown without problems. Except there is no splash
Re: Splash screen not shown / scrambled @ shutdown / reboot
June 03, 2011 10:04PM
I am having the same problem on my ASUS Altec laptop.